SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.47 número1Evaluación del riesgo de introducción de peste equina africana a países del cono sur sudamericano por importación de animales vivosCarcinoma mamario en un canino macho: caracterización clínica e inmunohistoquímica índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Archivos de medicina veterinaria

versión impresa ISSN 0301-732X

Resumen

CASTILLO-VARGASMACHUCA, S et al. The effect of Yucca schidigera liquid extract on water quality and survival of Pacific Red Snapper Lutjanus peru during acclimatization. Arch. med. vet. [online]. 2015, vol.47, n.1, pp.107-109. ISSN 0301-732X.  http://dx.doi.org/10.4067/S0301-732X2015000100018.

The goal of this study was to determine the effect of the liquid extract of Yucca schidigera on water quality and survival of Pacific red snapper Lutjanus peru during its transfer from wild to laboratory conditions. Three experimental groups (0.00; 0.25 and 0.75 mg of Y. schidigera liquid extract per liter of culture) were tested with four replicates using water recirculating systems. The liquid extract was dispensed every 72 h during 28 days. It was proved that Y. schidigera extract could be effective to reduce ammonia nitrogen caused by biogenic source (excretion of fish juveniles) diminishing mortality of Pacific red snapper during acclimatization process. It is recommended the use of yucca extract concentration at a dose of 0.75 mg L-1 to reduce ammonia concentration in marine water for holding red snapper juveniles.

Palabras clave : Yucca schidigera; ammonia reduction; red snapper; survival.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons