SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.39 número4Sal y salud, el punto de vista del consumidor Argentino obtenido por la técnica de grupos focalesPropiedades nutritivas y saludables de algas marinas y su potencialidad como ingrediente funcional índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

Compartir


Revista chilena de nutrición

versión On-line ISSN 0717-7518

Resumen

MONCKEBERG B, Fernando. Salt is indispensable for life, but how much?. Rev. chil. nutr. [online]. 2012, vol.39, n.4, pp.192-195. ISSN 0717-7518.  http://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182012000400013.

Salt (sodium chloride) is an impredictable part of the diet, since the importance of its regulatory functions of body liquids and for its role in nerve transmission. During the last 4 decades a high intake of salt has been detected with negative effects on blood pressure. In some places a campaing to decrease salt intake has been effective for implementing regulatory rules to avoid excessive intake, and according to them with healthy benefits. However, others doubt of this results.

Palabras clave : Salt intake; blood pressure; salt reduction.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons