SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.42 número3Asociación entre obesidad y consumo de frutas y verduras: un estudio de base poblacional en PerúDiscursos y prácticas alimentarias en hombres y mujeres en condición de pobreza de la Región Metropolitana de Santiago índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Revista chilena de nutrición

versión On-line ISSN 0717-7518

Resumen

ARANEDA F, Jacqueline; RUIZ N, Marcia; VALLEJOS V, Teresita  y  OLIVA M, Patricio. Fruit and vegetable intake by adolescents of Chillán City, Chile. Rev. chil. nutr. [online]. 2015, vol.42, n.3, pp.248-253. ISSN 0717-7518.  http://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182015000300004.

The objective of this study was to estimate adolescent fruit and vegetable intake. An analytical cross-sectional study was conducted with a random sample of 100 adolescents between the ages of 14 and 17 from a private subsidized school in Chillán. Nutritional status was evaluated according to BMI, and a food survey was applied. The survey was specially designed to capture fruit and vegetable intake and was applied by personnel with standardized training. Results: Median fruit and vegetable intake was 217g (p25-p75: 139g-328g) and 183 g (p25-p75: 139g-299g) respectively; vegetable intake was higher for girls (217g v/s 165g, p=0.001). Highly inadequate fruit and vegetable intake was 12% for girls and 88% for boys. Conclusions: Adolescent fruit and vegetable intake was lower than the recommended intake.

Palabras clave : adolescents; fruit; vegetables, BMI.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons