SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.26 número2Efecto de la Adición de Lactosuero al Queso Costeño AmasadoBarras de Cereal como Matriz Sólida para la Incorporación de Microorganismos Probióticos índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Información tecnológica

versión On-line ISSN 0718-0764

Resumen

ZAPATA, Isabel C; SEPULVEDA-VALENCIA, Uriel  y  ROJANO, Benjamín A. Effect of Storage Time on the Physicochemical, Probiotic and Antioxidant Properties of Yogurt Flavored with Colombian Berry (Vaccinium meridionale Sw). Inf. tecnol. [online]. 2015, vol.26, n.2, pp.17-28. ISSN 0718-0764.  http://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642015000200004.

In this study, the physicochemical, probiotic and antioxidant properties in time, of yogurt prepared with Colombian berry syrup (Vaccinium meridionale Swartz) at two concentrations (15 and 20 % of fruit).The physicochemical changes experienced by the product during storage were the pH decrease, increasing acidity values and decreased sucrose concentration. The results of the probiotic stability for all samples revealed that the concentration of 106 CFU/mL is stable for the first 16 days of storage as recommended by the standards for the description of probiotic products. The results of antioxidant activity, of total phenols content and of anthocyanins, revealed an increase of these between the first 8 and 12 days of storage and after that a decline of these characteristics. It is concluded that the product can be considered as a nutraceutical food.

Palabras clave : .

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons