SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.28 número1Evaluación del Rendimiento, Composición y Actividad Antioxidante de Aceite de Semillas de Mora (Rubus glaucus) Extraído con CO2 SupercríticoModelo de Innovación Abierta: Énfasis en el Potencial Humano índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Información tecnológica

versión On-line ISSN 0718-0764

Resumen

GARCIA, Andrés A; DIAZ, Henry E  y  ARIAS-PEREZ, José E. Information Technologies and E-business Capabilities: The Absorptive Capacity mediating effect. Inf. tecnol. [online]. 2017, vol.28, n.1, pp.47-64. ISSN 0718-0764.  http://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642017000100006.

The objective of this article is to establish the mediating effect of the absorptive capacity in the relationship between information technology capabilities (ITC) and E-Business capabilities (EBC) in a sample of firms belonging to sectors of intensive use of information technology. Structural equations are used including the partial least square method, the bootstrap-percentile analysis and the explained variance test in order to check the existence and magnitude of the mediating effect. It was found that there is a partial mediation and therefore the impact of ICT on the CEB depends partly on the development of soft organizational skills aimed at creating value from the acquisition and assimilation of external knowledge. It is concluded that technological resources are of great importance but insufficient to ensure the success of digital business operation.

Palabras clave : information technology; e-business; knowledge management; technology management.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons