SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.30 número2El tema de la educación en los discursos políticos chilenos durante el periodo 2006-2013EL QUIEBRE ÉTICO DE LA COMUNIDAD ÉTICA: LA SOCIEDAD CIVIL índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Universum (Talca)

versión On-line ISSN 0718-2376

Resumen

LACOSTE, Pablo; MUNOZ, Juan Guillermo  y  CASTRO, Amalia. Brandy and Vineyards in Chile: Quillota, Colchagua y Cauquenes from 1777 census. Universum [online]. 2015, vol.30, n.2, pp.105-127. ISSN 0718-2376.  http://dx.doi.org/10.4067/S0718-23762015000200007.

The article examines the production of brandy in central Chile, in the districts of Quillota, Colchagua and Cauquenes from 1777 census. Culture is detected production of spirits from lees and pomace in central Chile. This implies a clear difference with current practice in northern Chile, which was produced from wine brandy (pisco). This activity was not concentrated but distributed among many small producers. It was a cross-cutting activity to different social sectors distinguished nobles and merchants bold, rich landowners and poor peasants.

Palabras clave : Viticulture; brandy; agrobusiness.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons