SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.29 número2Crecimiento económico en el sector agropecuario-silvícola a nivel nacional y regional en el período 1996 - 2008Estudio comparativo de la producción de polen y miel en un sistema de doble reina versus una por colmena en La Araucanía, Chile índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

Compartir


Idesia (Arica)

versión On-line ISSN 0718-3429

Resumen

LACOSTE, P et al. Stone- fruit varieties (Chile and Cuyo 1700-1850). Idesia [online]. 2011, vol.29, n.2, pp.131-137. ISSN 0718-3429.  http://dx.doi.org/10.4067/S0718-34292011000200017.

ABSTRACT The present study investigated the traditional stone (peach, plum, apricot, sour cherry and sweet cherry) fruit varieties grown in Chile and Cuyo (1700-1850). The documentation of the study was made from notary and judicial archives from Chile, San Juan and Mendoza. Nine varieties of peach, seven varieties of plum, four of apricot and two of sour cherry were identified. Also, important links were found concerning the appreciation of fruit culture between the Muslim traditions of al-Andalus in Spain and Latin-American traditions.

Palabras clave : Traditional agriculture; fruit culture; stone-fruit; fruit variety.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons