SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.32 número3Pisco y toponimia: impacto de las rutas del aguardiente en el desarrollo de nombres y lugares geográficos en Chile,Perú y ArgentinaAnálisis comparativo de dos metodologías para la asignación de costos en producción de leche bovina: Estudio de casos índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Idesia (Arica)

versión On-line ISSN 0718-3429

Resumen

LACOSTE GARGANTINI, Pablo et al. Routes of brandy in Southern Cone of America (1586-1850): Background of Appellation of Origin Pisco. Idesia [online]. 2014, vol.32, n.3, pp.43-50. ISSN 0718-3429.  http://dx.doi.org/10.4067/S0718-34292014000300006.

Between the seventeenth and nineteenth centuries, the North of Chile became a dynamic center of production and export of wine brandy called "pisco". The spirits market was intended to Potosi, both by sea and by land, by regular freight service offered by the carriers. Thus arose the path of brandy, which helped to establish close economic, social and cultural links between the cities, towns and rural areas of current Chile, Argentina and Bolivia. So the basis for the development of the Appellation of Origin Pisco bounded burst in 1931.

Palabras clave : grape brandy; pisco; appellations of origin; wine industry.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )